Natuur

Als u van bijzondere natuur houdt, bent u op De Meene op de goede plek! Onze camping ligt letterlijk op een steenworp afstand van het prachtige natuurgebied 'het Witte Veen'. Lees hier meer over dit gebied en bekijk de mountainbike- en wandelroute eens. Op de fiets kun je ook naar het Haaksbergerveen, waar een prachtige fietsroute doorheen gaat richting Haaksbergen. 

Klik hier voor wandelroutes in het Haaksbergerveen.

Zwemmen

In de omgeving van Buurse kun je op veel plekken zwemmen. Er zijn buitenzwembaden in Enschede, in Alstätte en in Ahaus. Er zijn overdekte zwembaden in Haaksbergen, Enschede en Ahaus.

Vlakbij de camping stroomt de Schipbeek. Dat is een natuurlijke beek die vanuit Duitsland naar Deventer stroomt. Je kunt hier gemakkelijk bij komen en verkoeling zoeken. 

Het oude beekdallandschap is een onderdeel van de omgeving. Er zijn meerdere hoogteverschillen in het landschap ontstaan door het door de eeuwen heen wisselende stroomgebied van de beek. Deze zie je terug tijdens de prachtige wandelingen in de omgeving.

Voor zwemmen in natuurwater kun je ook naar de grote recreatieplas het Rutbeek.

Boodschappen

Voor boodschappen kunt u in de buurt naar het dorp Buurse voor een bakker (gesloten op maandag en geen vers brood op woensdag) en 'de smid' waar je geld kunt pinnen, tanken en fietsen kunt huren. Op de grens met Duitsland zit een grote supermarkt. Hier zit ook een grote speeltuin bij.

Haaksbergen is een leuk dorp met een wekelijkse markt op woensdagochtend. Je vindt er verschillende supermarkten en zelfs een hema.

Enschede is de dichtstbijzijnde grote stad. Veel te doen en m.n. de markt op zaterdag trekt enorm veel bezoekers naar de stad. Het is goed toeven op de vele terrasjes op de Oude Markt. Culturele behoeften kunnen bevredigd worden in o.a. het Rijksmuseum Twenthe, Twentse Welle, het Muziekkwartier en filmhuis Concordia

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen te ondernemen, dus loop eens langs het prikbord of vraag desnoods de Hutwacht.

Download hier gratis MTB- en wandelroutes
door het witte veen
Kom ook!

Camping de Meene

Markslagweg  6

7481 RE Buurse (Haaksbergen)

053-569 62 20 (1 april t/m 7 oktober)

06-83 92 01 77 (Aaltjen Volbers - beheerder)

camping@demeene.nl

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • Google Places - White Circle

© 2019 De Meene