top of page

Natuur

Als u van bijzondere natuur houdt, bent u op De Meene op de goede plek! Onze camping ligt letterlijk op een steenworp afstand van het prachtige natuurgebied 'het Witte Veen'. Lees hier meer over dit gebied en bekijk de mountainbike- en wandelroute eens. Op de fiets kun je ook naar het Haaksbergerveen, waar een prachtige fietsroute doorheen gaat richting Haaksbergen. 

Klik hier voor wandelroutes in het Haaksbergerveen.

Zwemmen

In de omgeving van Buurse kun je op veel plekken zwemmen. Natuurlijk dichtbij in de Buursebeek. Er zijn buitenzwembaden in Enschede, in Alstätte en Ahaus en overdekte zwembaden in Haaksbergen, Enschede en Ahaus.

Vlakbij de camping stroomt de Buursebeek. Dat is een natuurlijke beek die vanuit Duitsland naar Deventer stroomt. Je kunt hier gemakkelijk bij komen om verkoeling te zoeken. 

Het oude beekdallandschap is een onderdeel van de omgeving. Er zijn meerdere hoogteverschillen in het landschap ontstaan door het door de eeuwen heen wisselende stroomgebied van de beek. Deze zie je terug tijdens de prachtige wandelingen in de omgeving.

Voor zwemmen in natuurwater kun je ook naar de grote recreatieplas het Rutbeek.

Boodschappen

Voor boodschappen kunt u in de buurt naar het dorp Buurse. Daar kun je bij Wildenborg geld pinnen en brood halen, tanken en fietsen huren. Op de grens met Duitsland zit een grote supermarkt ter Huurne. Daar vind je ook een grote speeltuin.

Haaksbergen is een leuk dorp met een wekelijkse markt op woensdagochtend, supermarkten en zelfs een Hema. Ook de Museum Buurt Spoorweg is reuze interessant. Rijden op stoom!

Enschede is de dichtstbijzijnde grote stad. Veel te doen en m.n. de markt op dinsdag en zaterdag trekt veel bezoekers naar de stad. Het is goed toeven op de vele terrassen op de Oude Markt. Cultuurliefhebbers bezoeken o.a. het Rijksmuseum Twenthe, de Museumfabriek, het Muziekkwartier en filmhuis Concordia

In het kader met 'vrij zijn in Twente' kun je door een minigids bladeren met allemaal ideeën om iets te ondernemen in de buurt. 

Uiteraard is er nog veel meer te ondernemen, dus loop eens langs het prikbord of vraag de Hutwacht.

Meer info over de omgeving kun je vinden op: 

https://toeristeninformatienederland.nl/overijssel/

1545044954-Logo_Toeristen_Informatie_Nederland_512.png
Download hier gratis MTB- en wandelroutes
door het witte veen
IMG_9788_edited.jpg
IMG_9789_edited.jpg
IMG_9914.jpg
IMG_9892.jpg
bottom of page