top of page

Vrijwilligerswerk

Het beheer van De Meene wordt volledig gedaan door vrijwiligers. We beseffen heel goed hoe bijzonder dat is en zijn iedereen die een bijdrage levert dankbaar. Door hen kan De Meene voort blijven bestaan.  

Wilt u ook een vrijwilliger worden? Dat kan! Er zijn verschillende taken te vervullen. De ene taak is minder tijdrovend dan de ander. Zo hebben we bijvoorbeeld een vaste 'donderdagploeg', die bestaat uit heren die zich iedere donderdag bezig houden met onderhoud en reparaties op de camping en in het gebouw. Op de eerste zaterdag van de maand hebben we de zaterdagwerkers, zij houden zich bezig met het onderhoudt van het groen in en om het terrein. In het voor- en het najaar hebben we een algehele werkzaterdag. Hier worden verschillende klussen aangepakt door onze vrijwilligers. De groepsaccommodatie wordt dan grondig schoongemaakt en ook houden we ons dan bezig met de voorbereiding van het zomer-/ winterseizoen.

Voor de toekomst hebben we ook veel behoefte aan nieuwe 'Hutwachten'. Deze taak heeft echter wel wat meer voeten in de aarde. Het betreft dan het ontvangen en wegwijs maken van nieuwe campinggasten en groepen in het gebouw. Het schoonhouden van het toiletgebouw, aanspreekpunt zijn en de administratieve handelingen verrichten voor de periode dat je Hutwacht bent. Een hele leuke en veelzijdige bezigheid, maar het vergt wel de nodige energie. Een groot deel van de huidige vrijwilligers heeft tientallen jaren dienst verleend en is nu op een leeftijd geraakt dat de taak van Hutwacht zwaar valt. Dat laatste is één van de redenen dat we op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers.

Ingewerkt worden als Hutwacht houdt in dat je een paar weekenden/weken in een rustige periode meedraait met een ervaren Hutwacht en zo het reilen en zeilen leert.

 

Heb je belangstelling of vragen m.b.t. het vrijwilligerswerk, schroom dan niet om contact te zoeken met ons! We staan je graag te woord! 

Wist u dat...

...onze logo's tot stand zijn gekomen met behulp van de Enschedese Uitdaging? Een stichting die zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven.

We plaatsten een oproep en Frans Katalanc van kaartnaarsmaak.nl reageerde. Hij heeft een opzet gemaakt, die daarna door één van onze eigen vrijwilligers weer iets aan is gepast. Dezelfde vrijwilligster die overigens ook weer deze site heeft gemaakt. Fijn om mensen met zoveel verschillende vaardigheden in huis te hebben!

... wij gesponsord wordend door B-LEX met serverruimte voor onze email? Dat is toch super?!

bottom of page